Tesla komt met vier nieuwe Gigafactories

Nog dit jaar. Dat betekent ook een nieuwe ronde in het gezelschapsspel waarin een gooi wordt gedaan naar de locaties van de Gigafactories.

Het meest spraakmakend in de TED-talk van Elon Musk zijn ongetwijfeld de onthullingen over de Tesla-truck, we schreven er afgelopen weekend over. Op dezelfde dag is het publiek ook bijgepraakt over de Gigafactories, Tesla’s productielocaties dus. Nu blijkt dat er dit jaar niet twee, ook geen drie maar liefst vier nieuwe Gigafactories gebouwd zullen worden.

De grote vraag is nu waar gebouwd gaat worden. Musk is daar nogal vaag over. Hij zegt alleen dat Tesla is gericht op de wereldmarkt. Dat leidt uiteraard tot de nodige speculatie. Musk heeft recent de vice-premier van China ontmoet, allicht dat daar een Gigafactory komt. China zet in ieder geval in op elektrisch rijden.

Wel is duidelijk dat er in de nieuwe Gigafactories complete Tesla’s gebouwd gaan worden én accupakketten zullen worden geproduceerd. Dit in tegenstelling tot Gigafactory 1 in Nevada, waar alleen accupakketten worden geproduceerd.

Meer duidelijkheid over de nieuwe Gigafactories volgt later dit jaar. Dan weten we ook of de Amerikanen hun intrek nemen in de voormalige Saab-fabriek.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*