Deze elektrische Moke gaat er komen

Wat leent zich beter voor een elektrische aandrijflijn dan zomers vervoer? Om fijn mee te toeren zonder benzinedampen.

Dat kan met de Moke Amerika e-Moke. Dat is een Moke, maar dan met een elektrische aandrijflijn. Net als de oorspronkelijke variant is die volledig open; zonder dak, zonder portieren, maar gelukkig wel met een rolbeugel. Geen gepruttel, niet tanken, gewoon cruisen.

Dat laatste moet vrij letterlijk worden genomen. Haast moet je met deze Moke niet hebben. De topsnelheid is 40 km/u. Het vermogen van 15 kW (20 pk) is ouderwets laag, terwijl het gewicht een behoorlijke 1050 kg is. Het maximale rijbereik is 145 km. Het accupakket heeft een capaciteit van 12 kWh.

Vrij matige prestaties. Mocht je op zoek zijn naar zomers vervoer, dan ben je allicht beter uit met een Citroën e-Mehari of een Renault Twizy. Hoewel de eerste een wat plomp uiterlijk heeft dat het niet haalt bij het origineel en de tweede er een aparte stoelindeling op nahoudt. Voor de liefhebber van retro is de Moke evenwel de ideale auto.

In Amerika kost de e-Moke $ 15.975. Of de elektrische Moke ook richting Europa komt is niet bekend De terugkeer van de Mini Moke werd overigens eerder al voorspeld.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*