Belgische bank lanceert nu ook fietsleningen

BNP Paribas Fortis ziet nieuw brood in de populariteit van elektrische fietsen. Daarom lanceert het een ‘fietslening’, zo meldt ‘Het Laatste Nieuws’.

Dat de ‘e-bikes’ booming business zijn, staat buiten kijf. In de eerste vier maanden van dit jaar verkochten handelaars al 145.000 elektrische fietsen, of liefst 5.000 meer dan in heel 2016. Goedkoop zijn de tweewielers echter niet. Wie er eentje wil, moet gemiddeld 2.170 euro neertellen.

Voor dat bedrag trekken blijkbaar heel wat Belgen aan de mouw van hun bankier. Volgens BNP Paribas Fortis wordt nu al één op de tien ‘e-bikes’ met een lening betaald. Dat was tot nu al mogelijk via een persoonlijke lening. Maar de tarieven van BNP daarvoor waren niet van de poes: tussen 8,40% en 9,65%. Dat schrikt mogelijk af. De bank pakt lanceert nu een veel voordeligere rente: 1,95%.

Als je dus een elektrische fiets van 2.170 euro koopt en leent op 24 maanden, zal je bij de bank zo’n 92,24 euro per maand afbetalen. De totale kost zal zo aan het einde van de rit circa 2.213 euro betalen.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*