Zoveel kilometer reden de elektrische lijnbussen in Eindhoven

Het is vast meer dan je denkt. Heuglijk nieuws!

De elektrische bussen van vervoerder Hermes in de regio Eindhoven hebben al 1 miljoen kilometers afgelegd. Sinds december worden er 43 volledig elektrische VDL Citea’s ingezet. De bussen rijden op acht verschillende routes door Eindhoven. Op weekdagen rijden de bussen ruim 9.000 kilometer. Enkele bussen leggen een afstand van meer dan 340 km per dag af. Professioneel kilometers vreten dus.

Actieradiusangst is volstrekt overbodig. De bussen houden zich prima op de hoogfrequente lijndiensten, waarop ze worden ingezet. Snelladers zijn op het depot beschikbaar, tijdens de dienst worden de bussen bijgeladen. Het inzetten van elektische bussen scheelt tot op hedden 4,7 ton aan NOx-uitstoot en 1.000 ton CO2-uitstoot.

Goed nieuws voor het milieu. Bovendien ziet de toekomst er zonnig uit, want de elektrificatie in het busvervoer staat op het punt zich te voltrekken.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*