Umicore investeert 300 miljoen euro in batterijen elektrische wagens

De Belgische materiaaltechnologie- en recyclagegroep Umicore gaat de komende jaren 300 miljoen euro investeren in de productiecapaciteit voor kathodematerialen, die worden gebruikt in herlaadbare batterijen voor elektrische en hybride wagens. Dat heeft het bedrijf maandag bekendgemaakt.

Met de investering wil het bedrijf inspelen op de groeiende vraag naar batterijen voor elektrische voertuigen. Concreet zal tussen 2017 en 2019 300 miljoen euro worden gepompt in de bestaande productievestigingen voor kathodematerialen in Zuid-Korea en China.

Vorig jaar kondigde Umicore – marktleider voor dergelijke kathodematerialen – al een soortgelijke investering aan van 160 miljoen euro. Dat zal alles samen leiden tot een meer dan verzesvoudiging van de totale capaciteit tegen 2020 in vergelijking met 2015, aldus het bedrijf.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*