Proef met twee waterstofbussen gestart in Eindhoven

Busmaatschappij Hermes heeft twee nieuwe waterstofbussen in gebruik genomen. Het gaat om een proef van zeker anderhalf jaar. De twee bussen rijden sinds eind april door de stad.

De Phileas-voertuigen zullen veel Eindhovenaren bekend voorkomen. De bussen reden in andere kleuren jarenlang tussen station Eindhoven en Eindhoven Airport. VDL bouwde de voertuigen om tot waterstofbussen.

Net als de nieuwe elektrische bussen, gaat het om zero-emissie voertuigen. De Eindhovense busvervoerder verwacht dat er in de toekomst alleen maar met elektrische en waterstofbussen gereden gaat worden.

De bedoeling was dat de omgebouwde Phileas-bussen al in 2015 zouden rijden. Die deadline werd niet gehaald waarna de waterstof pilot werd opgenomen in de nieuwe aanbesteding voor de concessie Zuidoost-Brabant.

Vijf regio’s hebben allen 850.000 euro gekregen van Den Haag om te experimenteren met waterstofbussen. Groot nadeel is nu nog dat de bussen alleen in Helmond waterstof kunnen tanken. Daarom rijdt er maar telkens één waterstofbus in de dienstregeling.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*