Zuid-Korea bouwt complete stad als testfaciliteit voor zelfrijdende auto’s

Zuid-Korea bouwt aan een 36 hectare grote stad waar bedrijven hun zelfrijdende vervoermiddelen kunnen testen. Het eerste deel van K-City, dat zo’n tien miljoen euro gaat kosten, wordt in oktober geopend. De rest van de stad in de eerste helft van 2018.
Sinds november mogen zelfrijdende auto’s in Korea testrijden op de openbare weg. K-City maakt het echter mogelijk om te testen met allerlei scenario’s en wegomstandigheden. Bovendien is hier geen tijdelijke testvergunning nodig. Er komen onder andere speciale busbanen, autobanen, en zones voor autonoom parkeren.

Data voor stedenbouwkundigen

De stad is bedoeld voor gerenommeerde bedrijven als SK Telecom, Naver, Samsung, Hyundai en Kia. Sommige experts vinden echter dat de stad ook moet worden opengesteld voor start-ups. Ook gaan er stemmen op om de stad uit te rusten met allerlei apparatuur om big data te verzamelen, niet alleen voor verzekeraars, maar ook voor de stedenbouwkundigen van de nabije toekomst.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*