Taxitest in woestijn Arizona

Door: Leo    auto.blog.nl

London Taxi Company is een automerk dat wij hier vrijwel niet kennen. Of je moet het geluk hebben ergens in de hoofdstad per ongeluk zo’n geimporteerde wagen van dit merk rond te zien rijden als taxi. Maar in het thuisland Engeland is dit wel anders. Daar is dit de hoofdleverancier voor zowat alle taxi’s in de grote steden en men doet dit al bijna 70 jaar. Dan ben je wel een grootheid. Het is voor LTC dan ook van levensbelang om ook in de toekomst die wordt bepaald door de meest stringente milieumaatregelen, een rol van betekenis te blijven spelen.

En dus brengt men het nieuwste type taxi van de firma met elektrische aandrijving. Geleverd door moedermerk Geely uit China. En dat doe ja dan niet zo maar, nee die wagens worden meer dan uitgebreid getest. Ook onder omstandigheden die de gemiddelde Britse taxi-chauffeur nooit zal tegenkomen. Zoals de condities in de woestijn van Arizona waar de temperatuur verschrikkelijk kan zijn voor mens en machine en waar het gebruik van allerlei extra componenten een aanslag betekenen op techniek en actieradius. Daarbij wil LTC ook aantonen dat haar wagens overal in de wereld een markt kunnen bedienen, en niet alleen in het Verenigd Koninkrijk. Belangrijk als je denkt aan de gevolgen van de Brexit die de Britten toch wat zullen vereenzamen qua auto-exporten naar het Europese vasteland. Met een niche-product als een elektrische taxi, die ook echt als zodanig is gebouwd, zijn de kansen toch wat groter.

De TX5 maakt in de woestijn trips van 300 mijl aan een stuk op een enkele acculading. Daarbij overschrijdt de auto wel een keer of wat het dagelijkse gebruik dat een gemiddelde taxichauffeur van zijn TX5 zal maken. En dan onder heel andere omstandigheden. Zodra de auto’s volgens de fabrikant voldoen aan alle normen komt de verkoop op gang. Naar verwachting zal dat in de laatste drie maanden van dit jaar van start gaan.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*