15-meterbussen met airco en wifi voor Utrecht Science Park

Bron: utrecht.nieuws.nl

Busvervoerder Syntus Utrecht zet de komende weken nieuwe, 15-meterbussen van het merk Setra in. Dit betekent meer capaciteit voor de spitslijnen naar Utrecht Science Park. De bussen zijn voorzien van airco, wifi en stopcontacten. De oudere bussen verdwijnen uit het straatbeeld in de provincie Utrecht.

Vanaf vandaag introduceert Syntus 28 Setra 15-meterbussen in voor de spitslijnen naar Utrecht Science Park. Op de overige lijnen stromen de komende weken eveneens nieuwe 12-meterbussen in. Dit naast de 101 nieuwe 12-meterbussen, die al rijden vanaf de start van de concessie in december 2016. Ook hier verdwijnen de oudere bussen uit het straatbeeld.

Eind dit jaar, bij de start van de nieuwe dienstregeling, komen daar nog twee volledig elektrisch aangedreven 12-meterbussen bij (merk BYD) voor de stad Amersfoort. Als voorloper daarop worden vanaf juli twee elektrisch aangedreven demobussen ingezet. De inzet van de eerste elektrische buurtbus volgt eveneens in juli. Dit zal de eerste elektrische buurtbus van Nederland zijn.

Op dit moment wordt hard gewerkt aan het rijklaar maken van het nieuwe materieel, zodat in juli alle nieuwe bussen operationeel zijn. Met ingang van de nieuwe dienstregeling voor 2018, die in december ingaat, zullen ook een aantal vervoerkundige zaken worden opgelost.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*