VIDEO-Kleinste e-skateboard ooit is grote crowdfundhit

Door: Floris Poort                www.bright.nl

Spectra is een klein elektrisch skateboard dat je makkelijk meeneemt. Het is een grote hit op crowdfundingsite Indiegogo.

De meeste elektrische skateboards zijn flinke longboards, voorzien van een afstandsbediening. Snel, maar niet heel erg draagbaar en volgens de makers van Spectra ook niet heel draagbaar. Hun Spectra Pro is heel klein: maar 49 centimeter lang, waar veel andere elektrische skateboards 80 centimeter tot een meter zijn.

De Spectra Pro heeft een topsnelheid van 25 kilometer per uur, langzamer dan de 35 km/u die veel grote exemplaren halen maar zeker niet langzaam. Hij heeft een bereik van zo’n twintig kilometer of 90 minuten op één lading. En hoewel je je telefoon als afstandsbediening kan gebruiken, is de Spectra Pro ontwikkeld om volledig handsfree te rijden.

Daarvoor heeft het skateboard verschillende sensoren in het deck zitten. Pas als je met beide voeten op het board staat, kan ’ie rijden. Starten die je door je voorste voet wat op te tillen, stoppen door die weer neer te zetten. Ook als je van het board afspringt stopt ’ie met rijden.

De beroemde YouTuber Casey Neistat kreeg onlangs al een Spectra Pro toegestuurd, maar kon als geoefend rijder van elektrisch-longboard-met-afstandsbediening niet wennen aan de handsfree besturing. Zijn vaste pakjesbezorger lukt het wel in één keer. Hoe dan ook: de Spectra is een hit op Indiegogo, met nog 23 dagen te gaan en al ruim 380.000 dollar binnen.

https://youtu.be/wOn8xawC-HQ

De Spectra Pro kost 799 dollar en wordt al in augustus geleverd. Een versie zonder magnetisch remsysteem kost 569 dollar en een snellere Silver-editie kost 1199 dollar. Maar voor 299 dollar heb je al de helemaal piepkleine Spectra mini, met een lengte van 43 centimeter en een topsnelheid van 20 km/u. Ook is er een speciale rugzak waar je het skateboard makkelijk aan bevestigt, voor 79 dollar.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*