Autonoom rijden in stadsverkeer steeds dichterbij

Door: Bart Remmers                        www.baaz.nl

Jaguar Land Rover demonstreert voertuigtechnologie waarmee toekomstige modellen geheel autonoom in stadsverkeer kunnen rijden.

De techniek, genaamd Autonomous Urban Drive, ‘gehoorzaamt’ verkeerslichten en kan omgaan met rotondes en T-splitsingen. Het is ontworpen en ontwikkeld in het Verenigd Koninkrijk. Het is een stap dichter bij het bereiken van ‘niveau vier’ op het gebied van autonomie, dat het komende decennium in de modellen van Jaguar Land Rover zal worden toegepast.

Autonome voertuigen van niveau vier zijn in staat volledig zelfstandig en zonder interventie van bestuurder te rijden in specifieke omgevingen, zoals dorpen en steden. Met behulp van de nog in ontwikkeling zijnde Autonomous Urban Drive technologie kunnen passagiers in deze Range Rover Sport een locatie selecteren, waarna dit prototype de beste route bepaalt. Het voertuig kan in een complexe stadsomgeving navigeren, zoals beproefd op de HORIBA MIRA testfaciliteit.

Voertuigtechnologie autonoom

Jaguar Land Rover ontwikkelt zowel volledige als semi-autonome voertuigtechnologie om klanten een keuze te bieden, terwijl een aangename en veilige rijervaring in alle gevallen gegarandeerd is. De visie van het autoconcern is om de zelfrijdende auto inzetbaar te maken op alle mogelijke momenten in het leven, voor on- en off-road rijden en in alle omgevingen en weersomstandigheden.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*