VW bevestigt elektrische opvolger van Combi

Door: Alain De Jong                 gocar.be

De Volkswagen I.D Buzz zal wel degelijk in productie gaan. Dat bevestigde de grote baas van Volkswagen net. Eindelijk! Want de I.D Buzz was reeds het vierde concept dat een eerbetoon bracht aan de beroemde VW Combi.

Zo lieten de Microbus in 2001, de Bulli in 2011 of de Budd-e in 2016 al uitschijnen dat er een nieuwe VW Combi zou aankomen, maar geen van deze studiemodellen raakte uiteindelijk tot de productiefase. Dat zou nu toch het geval zijn met het jongste concept in de rij. Althans volgens Herbert Diess.

De I.D Buzz werd in januari voorgesteld en maakt deel uit van het grote elektrische offensief  van Volkswagen. Dankzij de 111 kWh batterij bedraagt het rijbereik van de conceptwagen 600 km, terwijl het elektrisch vermogen oploopt tot 375 pk waarmee het voertuig in 5 seconden van 0 tot 100 km/u kan spurten.

Wellicht zal het productiemodel iets braver uitvallen. De grote baas verklapte wel al dat er meerdere varianten zullen komen, net als bij de voorganger.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*