Elektrisch motorrijden is wezenlijk anders

Bron: www.groen7.nl

Aldus de CEO van Zero Motorcycles. Ook in de elektrische motorfiets zit toekomst.

Elektrificatie is bij alle vervoersmiddelen gaande, de motor zeker niet uitgezonderd. Ook bij de motorfiets is er veel voor te zeggen. De afstanden die worden afgelegd zijn vaak beperkt, dus grote batterijpakketten kunnen achterwege blijven. Dat elektrisch motorrijden tot niet minder dan een jubelverhaal kan leiden bewijst de nieuwe CEO van Zero Motorcycles, Sam Paschel.

Deze fervente motorrijder is als een blad aan de boom omgeslagen en bekeerd tot elektrisch motorrijden. Motrrijden doet een beroep op alle vijf de zintuigen, elektrisch motorrijden is voor drie zintuigen wezenlijk anders. Plotsklaps kwam bij Paschel het besef dat geluid en geur de pure rijervaring hinderen.

Uiteraard ziet Paschel toekomst in elektrisch rijden, hij meent dat elektrische voertuigen wereldwijd een belangrijk deel van het vervoer voor hun rekening gaan nemen. Daar maken ook motorfietsen deel van uit. Uiteraard profiteren ook motorfietsen van accutechniek die per jaar 8 % beter wordt. Dat betekent dat het rijbereik steeds verder toeneemt, terwijl de prijs geleidelijk afneemt.

Zero richt zijn aandacht op verschillende groepen. Mensen die in het verleden motor hebben gereden en nu weer een motor willen kopen, de technisch geïnteresseerden en de mensen die al meerdere motoren hebben. Eigenlijk op iedereen dus.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*