VIDEO-Amazon wil speciale torens voor bezorgdrones

Door: Tonie van Ringelestijn              www.bright.nl

Drones vliegen af en aan in de nieuwe distributiecentra die Amazon voor zich ziet.

In de distributiecentra, die door robots worden bemand, kunnen Amazon-drones continu pakketjes ophalen en afleveren. Dat staat in een nieuwe patentaanvraag die donderdag is gepubliceerd. Amazon werkt al langer aan bezorgdrones. Eind vorig jaar werd met de drone-dienst Amazon Prime Air de eerste bestelling aan een consument afgeleverd. Amazon test de dienst onder meer in de VS en het Verenigd Koninkrijk.

Geluidsoverlast tegengaan

Het geautomatiseerde distributiecentrum voor drones is niet de enige nieuwe drone-technologie waar Amazon een octrooi op hoopt te krijgen. Zo wil Amazon met nieuwe ontwerpen het lawaai dat de drones maken flink beperken. Bij het inzetten van drones in steden is geluidsoverlast een van de grote problemen. Amazon wil hiervoor het ontwerp van de propellers aanpassen, onder meer met randen die lijken op die van een varenblad.


Ook heeft Amazon een patent aangevraagd op drones met meerdere propellers en motoren. Als de ene combinatie uitvalt, kan de andere het overnemen.

Nederland

Wanneer Amazons bezorgdrones in Nederland gaan vliegen, is nog niet bekend. Amazons innovatiemanager Paul Misener zei dat hier momenteel nog niets over te melden is. Amazon krijgt op het gebied van drone-bezorging onder meer concurrentie van UPS en Google.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*