“Toekomst van autodelen is elektrisch”

Door: car2go                    www.emerce.nl

car2go, marktleider op het gebied van autodelen, heeft het aantal van 300.000 members bereikt op de drie locaties met een volledig elektrische vloot. In Amsterdam, Stuttgart en Madrid investeert car2go al zes jaar in elektrisch rijden en op deze locaties bieden zij een 100 procent elektrische vloot aan. Hiermee is het ’s werelds grootste elektrische autodeeldienst. Uit recente data van car2go blijkt dat een op de tien gereden kilometers groen is.

De drie elektrische steden, Amsterdam, Madrid en Stuttgart, zijn in trek bij stedelingen. Op dit moment zijn er al meer dan 57,3 miljoen elektrische kilometers gereden in de 1.400 elektrishce car2go’s. Ter vergelijking: dit staat gelijk aan 1.429 rondjes om de aarde of evenveel ton CO2 die 12,3 miljoen eikenbomen of 24.000 hectare bos kunnen absorberen per jaar. Iedere 8,7 seconde wordt een elektrische auto van car2go gehuurd.

“We zijn ervan overtuigd dat de toekomst van autodelen elektrisch is – maar dat werkt alleen als er in steden ook een goed ontwikkelde infrastructuur is rondom het opladen van elektrische auto’s. Als dit er niet is, dan staan lange oplaad- en wachttijden de ontwikkeling van autodeeldiensten zoals car2go in de weg. Om members een echt alternatief te bieden voor hun alledaagse mobiliteit, moeten de deelauto’s continu gebruikt worden en beschikbaar zijn door heel de stad”, vertelt Olivier Reppert, CEO van car2go.

Zo heeft Amsterdam meer dan duizend oplaadstations en heeft daarmee de beste oplaadinfrastructuur ter wereld. Stuttgart heeft 380 snelle laadstations, waarmee de stad een van de beste netwerken van Duitsland heeft. Ook in Madrid heeft car2go een speciaal systeem gebouwd met eigen snelle laadstations, zodat de elektrische auto’s zo vaak mogelijk beschikbaar zijn. Momenteel is car2go met Hamburg in gesprek over de mogelijkheden om volgend jaar de verbrandingsmotor in 400 auto’s door een slimme elektrische aandrijving te vervangen.

Autodeeldiensten zoals car2go zijn belangrijke partners voor steden om elektrisch rijden te promoten. Per dag worden er zo’n 10.000 ritten gemaakt en maken nieuwe members kennis met elektrisch rijden. Dankzij relevante kennis over de vereisten op het gebied van mobiliteit van mensen uit de stad, kunnen ze een adviserende functie bieden zodat laadstations op de meest ideale plekken geplaatst kunnen worden.

Sinds 2009 is car2go onderdeel van de dagelijkse reisroutine van 2,5 miljoen members wereldwijd die de deelauto’s gebruiken. Hiermee dragen ze bij aan vermindering van het verkeer en luchtvervuiling. car2go is ervan overtuigd dat deze positieve effecten sterk vergroot kunnen worden door elektrisch rijden.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*