Als Volkswagens gaan praten

Bron: www.autovandaag.nl

Een van de belangrijke stappen voor het verder realiseren van autonoom rijdende auto’s is dat deze met elkaar gaan ‘praten’. Volkswagen belooft deze techniek vanaf 2019 in alle modellen.

Toch is het niet zozeer autonoom rijden dat Volkswagen als doel heeft, maar het terugdringen van het aantal verkeersongelukken. Vanaf 2019 krijgt iedere nieuwe Volkswagen pWLAN. Hiermee kan informatie tussen auto’s worden uitgewisseld, maar ook met de verkeersinfrastructuur. Binnen enkele milliseconden is de auto op de hoogte van mogelijke gevaren op het eigen traject.

Eigen frequentie

Het systeem maakt gebruik van een speciale frequentieband. Lokaal wordt de informatie gedeeld, waardoor geen centrale dataopslag nodig is. En door de eigen frequentie is het systeem niet afhankelijk van het mobiele netwerk.

Volkswagen realiseert zich dat het behalen van het doel het snelst werkt als de techniek zo snel mogelijk wordt uitgerold door zoveel mogelijk automerken en industriepartners.

Infrastructuur

Het systeem kan deels zelf gevaarlijke situaties inschatten, zoals bij een noodstop of als de boordsensoren ijzel detecteren. Deze informatie wordt meteen gedeeld met andere voertuigen en de infrastructuur in de directe omgeving. Hierdoor kunnen andere auto’s eerder reageren. Door bijvoorbeeld politie, brandweer en ambulances met deze techniek uit te rusten zijn automobilisten eerder op de hoogte van het naderen van brandweerwagens of ambulances. Ook trailers bij wegwerkzaamheden zullen van de pWLAN technologie worden voorzien.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*