Zelfrijdend systeem Volvo in de war door kangoeroes

Door: Maarten Reijnders                 www.bright.nl

De manier waarop kangoeroes zich voortbewegen zorgt voor problemen bij het Large Animal Detection-systeem van Volvo.

Dit systeem, dat is ingebouwd in de S90- en XC90-modellen, speurt de omgeving af op zoek naar herten, elanden en andere grote dieren. Met kangoeroes heeft het systeem echter de nodige moeite. “Het is ons opgevallen dat een kangoeroes verder weg lijkt als het dier door de lucht zweeft en dichterbij lijkt als het landt”, aldus David Pickett van Volvo Australië tegenover ABC.

Volgens Volvo zal deze technische onvolkomenheid er echter niet toe leiden dat de introductie van zelfrijdende auto’s in Australië vertraging oploopt. Van alle aanrijdingen tussen auto’s en dieren is er in Australië in 80 procent van de gevallen sprake van een botsing met een kangoeroes. Volvo begon in 2015 met het bestuderen van kangoeroes.

Samenwerking met Nvidia

Volvo heeft ook bekendgemaakt dat het voor de ontwikkeling van zelfrijdende auto’s gaat samenwerken met Nvidia. Volvo, dat samen met het Zweeds-Amerikaanse bedrijf Autoliv software ontwikkelt voor autonome auto’s, gaat gebruikmaken van de Drive PX2-supercomputer van Nvidia.

Deze hardware, die speciaal voor zelfrijdende auto’s is ontworpen, kan twaalf videostreams tegelijkertijd verwerken, en daarnaast ook nog eens de gegevens van de radar, sensors en LIDAR analyseren.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*