Tesla verkoopt minder auto’s dan verwacht

Bron: www.nu.nl

Tesla heeft in het tweede kwartaal minder auto’s geleverd dan waar analisten op hadden gerekend. De maker van elektrische auto’s leverde “net iets meer” dan 22.000 voertuigen af, zo liet het bedrijf maandagavond weten.

De leveringen werden gedrukt door problemen met de productie van batterijen voor in de auto’s. Daardoor werd niet het gemiddeld verwachte aantal van bijna 23.000 auto’s behaald. De productie van auto’s kwam uit op een kleine 26.000.

De dip is een domper vlak voordat Tesla gaat beginnen met de levering van zijn nieuwste type auto, de Model 3. Het eerste exemplaar van die goedkoopste Tesla tot nu toe, die op veel grotere schaal zal worden geproduceerd dan zijn voorgangers, rolt vrijdag van de lopende band, zo liet topman Elon Musk eerder op de dag weten.

Model 3

De eerste dertig klanten van Model 3 krijgen hun Tesla aan het einde van de maand. Het model voldoet aan alle wettelijke eisen en loopt twee weken voor op schema, aldus Musk op Twitter.

In augustus worden er 100 Model 3’s geproduceerd, een maand later al meer dan 1500. Er zijn al meer dan 400.000 orders voor het model binnen.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*