Elektrische speedbotenbouwer Edorado maakt vliegende start in Dordrecht

Bron: www.dordrecht.net

Het jonge Nederlandse bedrijf Edorado heeft een subsidie ontvangen van het MKB-katalysatorfonds Drechtsteden. Deze extra steun in de rug  helpt de innovatieve maritieme start-up om de ontwikkeling van hun innovatieve volledige elektrische speedboot te versnellen.  Edorado heeft zich per 1 Maart 2017 gevestigd in the Duurzaamheidsfabriek, gelegen op aan het Leerpark te Dordrecht. Na uitgebreid rondgekeken te hebben in de rest van Nederland, heeft Edorado bewust gekozen om zich te vestigen in de Drechtsteden.

Deze regio biedt een uniek eco-systeem op het gebied van de maritieme maakindustrie. Sinds een aantal jaren wordt door overheid in samenwerking met het bedrijfsleven ook veel aandacht besteedt aan maritieme innovatie. Onderwijs speelt daarin een belangrijke rol als broedplaats voor de botenbouwers van de toekomst. In de Duurzaamheidsfabriek komt dit alles samen in een uitstekend, en ondernemingsgezind, platform. Als “new kid on the block” zal Edorado de komende tijd haar steentje gaan bijdragen aan deze positieve ontwikkelingen voor de nautische sector.

Over MKB-katalysatorfonds Drechtsteden
Het MKB-katalysatorfonds Drechtsteden is gecreëerd door de regionale overheid om te investeren in de innovatiekracht van de regio. Het fonds levert niet alleen een bijdrage aan vroege fase innovaties van regionale MKB-bedrijven, maar draagt hieraan ook bij door het ontsluiten van relevante netwerken en het bieden van faciliteiten. Wethouder Jasper Mos: “Het concept van een elektrisch aangedreven draagvleugelboot voor het hoge marktsegment is nieuw en innovatief voor de Drechtsteden. Bij een succesvolle ontwikkeling van de draagvleugelboot heeft Edorado bovendien in potentie een grote kring van toeleveranciers in de regio, waardoor het bedrijf in de toekomst substantiële invloed kan hebben op het maritieme karakter en de kracht van de maritieme sector.”

Over Edorado
Edorado biedt “Eco Luxury”. Genieten van snelheid op het water zonder inbreuk op de natuur. Het bedrijf ontwikkelt een lijn van snel varende boten die worden opgeladen met zonne-energie. Naast een volledig elektrische aandrijflijn maakt de boot gebruik van draagvleugels. Edorado is opgericht door twee ervaren ondernemers, Giel Groothuis en Godert van Hardenbroek. Momenteel wordt druk gewerkt aan de productontwikkeling en bouwvoorbereiding van de eerste serie boten. Inmiddels zijn reeds 19 bestellingen ontvangen. Levering aan de eerste klanten staat gepland voor voorjaar 2018.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*