VIDEO-Tesla-concurrent knalt naar 378 km/h

Bron: www.autoweek.nl

Allemaal leuk en aardig, die 0-100-tijden van Tesla, maar die topsnelheden vallen maar tegen. Wat dat betreft doet Lucid Motors het beter: die gooit de begrenzers eraf en komt tot bizarre resultaten.

Het Amerikaanse Lucid Motors lijkt vooralsnog de enige nieuwkomer die Tesla nog enigszins het hoofd kan bieden. Het heeft met de Air in elk geval een serieuze kandidaat in huis om het de Model S, maar ook traditionelere auto’s als de BMW 7-serie en de Mercedes-Benz S-klasse lastig te maken. Enkele maanden geleden was Lucid Motors al zo dapper om vast een Amerikaanse vanafprijs te melden, terwijl het testen onderwijl gewoon doorging. En bij dat soort tests hoort ook het grenzen verkennen – die van snelheden bijvoorbeeld. Want iedereen weet inmiddels dat Tesla bekendstaat om zijn idiote acceleratievermogen, zeker in Ludicrous-modus. Tegelijkertijd begrenst Tesla zijn auto’s wat betreft topsnelheid op een tegenwoordig bijna burgerlijke 250 km/h. En daar zag Lucid Motors kennelijk een gaatje waar het wel in móest springen.

Zodoende doken de ingenieurs van Lucid op de auto om de Air te ontdoen van zijn begrenzer, waarna het tijd was voor een all-out testrit op het circuit. De 1.014 pk sterke Lucid wist daar vervolgens een recordsnelheid van 378 km/h (235 mph) te vestigen (zie video hieronder).

Overigens moeten de productie-auto’s van Lucid het vooralsnog doen met ‘slechts’ 400 pk. Als alles volgens schema verloopt, moeten begin 2019 de eerste exemplaren van de Lucid Air geleverd worden.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*