Nissan verwacht veel van zijn elektrische auto’s

Bron: www.groen7.nl

Een steeds groter aandeel in de Europese verkoopcijfers. Want elektrisch rijden is de toekomst.

Laten we de welbekende spreuk er nog maar eens tegenaan gooien. Bovendien zijn de analisten van ING het met ons eens, zij denken dat de automarkt tegen 2035 volledig elektrisch is. De Franse milieuminister Nicolas Hulot wil in zijn land vanaf 2040 een verkoopstop van auto’s op benzine en diesel. Daarbij zijn de prijzen van elektrische auto’s aan het zakken. Het ziet er dus gunstig uit voor elektrisch rijden.


Dat heeft Gareth Dunsmore, Electric Vehicle Director bij Nissan Europe, verleid tot een uitspraak over de verkoopcijfers van zijn merk. Dunsmore verwacht dat in 2020 de elektrische Nissans goed zullen zijn voor 20 % van de verkopen van het merk in Europa. Dat betekent dat de verkoopcijfers fors moeten groeien, nu worden er jaarlijks niet veel meer dan 30.000 Leafs en e-NV200’s verkocht in Europa. Beide modellen worden vooral zakelijk gereden.

In het najaar wordt de nieuwe Nissan Leaf gepresenteerd. Er worden meerdere nieuwe elektrische Nissans verwacht. Bovendien moet het rijbereik fors toenemen, dat is het welbekende struikelblok dat mensen ervan weerhoudt om over te stappen op een elektrische auto.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*