Is Amber straks synoniem voor autonome mobiliteit?

Door: www.groen7.nl

De auto ziet er alvast aangenaam mysterieus uit, vooral dankzij het donker getinte glas.

Eerst eens het heden. Het bedrijf richt zich in eerste instantie op de zakelijke markt en wil bedrijven toegang bieden tot een vloot van BMW i3’s. Er is een Amber Mobility-app beschikbaar. Doel is het verwerven van zoveel mogelijk data, om alles te weten te komen over het gebruik van de auto’s. Zo is er altijd op de juiste plaats een auto beschikbaar, wordt de hoogste mate van efficiëntie bereikt en zijn er relatief weinig auto’s nodig. Er wordt zelfs een taxi beloofd als er geen auto op loopafstand te vinden is.

Amber streeft ernaar om de auto zelfrijdend te maken. Dat is precies waar bedrijven als Apple, Uber, Google en meer dan een handvol autofabrikanten ook mee bezig zijn. De nieuwkomer hoopt uiteraard disruptief te kunnen zijn. Vanaf 2018 wil Amber autonome auto’s op de weg hebben. Die hebben een zelflerend vermogen en worden geleidelijk steeds autonomer. Eerst rijdt de auto zelfstandig van de ene gebruiker naar de andere gebruiker en dat vooral in de nacht. Later moet de auto ook overdag zelfstandig kunnen rijden. Om dit mogelijk te maken draait het ook om het verzamelen van zoveel mogelijk data, zodat alle situaties op de weg herkend kunnen worden.

In 2021 komt er een eigen auto. De Amber One. Deze auto moet minstens 1,5 miljoen kilometer meegaan, dit in tegenstelling tot de eerst de beste auto die zo’n 320.000 km (200.000 mijl) meegaat. De One bestaat uit modulaire onderdelen die eenvoudig vervangen kunnen worden. Het conceptuele gehalte is nogal hoog. Over het uiterlijk kan worden geoordeeld op basis van de foto, maar technische specificaties zijn niet bekend gemaakt.

Grootse ambities die de vraag opwerpen of het in een paar jaar inderdaad mogelijk is om autonoom Eindhoven te doorkruisen.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*