Ikea komt met concurrentie voor Tesla’s Powerwall

Door: Ilona Braam            www.want.nl

Langzaam maar zeker maken steeds meer mensen gebruik van zonnepanelen op hun dak. De belangrijkste reden is het verlagen van energiekosten, maar het is natuurlijk ook een vriendelijk gebaar naar het milieu. Als je meer energie opwekt dan je gebruik, kun je dit in sommige gevallen terugverkopen aan je energieleverancier. Maar je kunt het natuurlijk ook gewoon opslaan. Precies hiervoor heeft Ikea onlangs het aanbod aan zonne energie producten uitgebreid met een opslag unit.

Directe concurrentie voor Tesla’s Powerwall opslag unit

Hiermee betreed het Zweedse bedrijf Tesla terrein en komt het met een directe concurrent voor de Powerwalls van Tesla. Met de batterij kun je energie opslaan voor later en zou je de elektriciteitsrekening met 70% kunnen verminderen, aldus de claims. Niet alleen is dat natuurlijk geweldig voor je portemonnee, het is ook fijner om minder afhankelijk te zijn van energieleveranciers.

Behoorlijke investering nodig voordat je begint met besparen

Voordat je kunt beginnen met verdienen moet je helaas wel eerst bereid zijn om een behoorlijk bedrag te investeren. Als je nog een zonnepaneel maagd bent en alles nog in huis moet halen ben je al gauw 7,500 euro kwijt. Dit hangt er natuurlijk van af hoe groot je dak is en hoeveel panelen je wilt plaatsen. Als je al panelen hebt, moet je rekenen op zo’n 5,500 euro aan kosten om je zonne energie op te slaan. Hoewel dit even slikken is, zou je het als het goed is binnen niet al te lange tijd weer terug moeten kunnen verdienen.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*