VIDEO-Eind 2017 test Dubai onbemande vliegende taxi’s

Bron: www.engineersonline.nl

Nog dit jaar gaan in Dubai tests van start met onbemande elektrische vliegende taxi’s. Dat meldt het Duitse bedrijf Volocopter, dat onlangs een kapitaalinjectie van 25 miljoen euro kreeg van onder meer Daimler en Lukasz Gadowski.

Volocopter werkt aan een vliegende taxi die zich zelfstandig boven de stad beweegt. Het voertuig hangt aan achttien rotoren en kan twee man vervoeren. In 2016 vond de eerste succesvolle, bemande testvlucht plaats en in april dit werd het meest recente model gepresenteerd. Deze copter kan verticaal opstijgen en landen.

Volocopter werkt samen met de ‘Weg en Trapnsprotautoriteit’ in Dubai (RTA), omdat dat in 2030 een kwart van het passagiersvervoer via autonome voertuigen wil laten plaatsvinden.


Volocopter zocht specifiek naar investeerders die ook op de langere termijn geïnteresseerd zijn in elektrisch transport. Automobielbedrijf Daimler uit Stuttgart is daarvan een mooi voorbeeld. Lukasz Gadowski investeert in tech start-ups wereldwijd. Volocopter beschouwt hun investering tevens als een bevestiging dat het op de goede weg is met zijn concept.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*