Volkswagen biedt tot 10.000 euro omruilpremie

Bron: www.automobielmanagement.nl/

Volkswagen biedt eigenaren van een oude diesel tot 10.000 euro premie als ze die omruilen voor een schonere auto. Wie daarbij voor een elektrisch model kiest, ontvangt nog eens 2.380 euro extra.

Daarnaast krijgen alle modernere diesels met een euro 5 of euro 6 motor een software update om de uitstoot van stikstofoxide terug te dringen.


Volkswagen geeft daarmee als één van de laatste invulling aan afspraken die zijn gemaakt tijdens de dieseltop met de regering. De hoogste premie van 10.000 euro geldt voor wie een euro 4 of oudere dieselauto inruilt voor een Touareg, één van de duurste modellen in het aanbod van VW. Kies je voor een up! dan is de premie 2.000 euro, bij bijvoorbeeld een Touran wordt 6.000 euro premie uitgekeerd. Is de nieuwe auto elektrisch, hybride of LPG, dan komt er nog eens 1.000 tot 2.380 euro premie bovenop. Het aanbod geldt voor een beperkte tijd tot 31 december dit jaar, onderstreept VW. Of het inruilprogramma ook in Nederland beschikbaar komt, kan importeur PON op dit moment nog niet zeggen.
Verkoopchef Thomas Zahn: “Volkswagen geeft hiermee een duidelijk signaal voor het vernieuwen van het wagenpark in Duitsland. Met deze milieupremies promoten we actief de overstap naar geavanceerde benzine- of dieselmotoren naar de euro 6 standaard.”

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*