‘Aston Martin DBX komt ook met elektrische aandrijving’

Door: Bob Kroese              www.autokopen.nl

Ook Aston Martin kan er niet meer onderuit: de elektrische auto. De DBX wordt een van de modellen met een elektrische aandrijflijn.

In 2019 presenteert Aston Martin de DBX, zijn eerste cross-over. Dat is meteen de meest praktische auto die het merk ooit presenteerde: ruim, comfortabel, voldoende bodemspeling en vier zitplaatsen. Bij de introductie wordt de auto leverbaar met benzinemotoren, maar later verschijnen er volgens Autobild ook versies met een hybride en een elektrische aandrijving.

De DBX komt eerst met een 4.0 V8 twinturbomotor van partner Mercedes-AMG. Ook staat er waarschijnlijk een V12-motor in de planning. Na dat benzinegeweld volgt er een plug-in hybride, met de V8-motor als basis. Pas daarna is het tijd voor een volledig elektrisch aangedreven uitvoering, die wordt aangedreven op vier wielen.

Dankzij de DBX Concept (foto’s) uit 2015 weten we in grote lijnen al hoe de cross-over van Aston Martin eruit komt te zien. Diverse gimmicks van het studiemodel, zoals camera’s die de buitenspiegels vervangen, worden overgenomen op het productiemodel.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*