Deze drone gaat strandwachten helpen met het redden van levens

Door: freshgadgets.nl

De laatste tijd verschenen er tragische nieuwsberichten van vooral jonge asielzoekers die, tijdens wat een leuk zwemuitje zou moeten zijn, verdronken doordat ze niet goed konden zwemmen. De Amphibious Joint-lifeguard UAV van designer Sarsenbek Hazken gaat in de toekomst strandwachten en badmeesters helpen om drenkelingen sneller en beter te hulp te kunnen schieten.

Zodra er iemand in nood raakt vliegt de drone er autonoom heen en landt op het water, zodat de drenkeling het apparaat als vlot kan gebruiken. Daarna is het aan de strandwachten om het slachtoffer aan wal te brengen en eerste hulp te verlenen. Het betreft vooralsnog slechts een concept, maar mij lijkt dat een dergelijk hulpmiddel zeer welkom is. Laten we hopen dat Sersenbek snel een investeerder en een producent weet te vinden.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*