Dit is een elektrische F16

Bron: www.groen7.nl

Beslist geen vliegtuig, maar een elektrisch sportautootje.

Dat maakt de tijd misschien wel rijp voor een elektrische, kleine sportauto. Volgens de filosofie van het Ökozentrum is er een lichtgewicht bouwwijze toegepast. Dat zorgt ervoor dat er met een relatief klein accupakket toch een aardige afstand gereden kan worden. De reikwijdte zou meer dan 250 km zijn.

Uitgebreide technische specificaties zijn nog niet bekend. Voorganger SMILE heeft een vermogen van 30 kW (41 pk), bij een leeggewicht van 465 kg. De F16 zal in een kleine serie worden gebouwd. Vraag is vooral hoe leuk de auto is om te rijden. Bij een laag gewicht, met de wielen op de hoeken en een laag zwaartepunt zouden er wel eens serieuze bochtsnelheden gehaald kunnen worden.

Auto’s als deze zijn beslist toe te juichen, niemand zou tegen meer elektrische auto’s op de markt moeten zijn. Bovendien is het helemaal niet verkeerd als de Twizy concurrentie krijgt en nichesegmenten blijven bestaan. Dat laatste is zelfs bij de grote Duitse merken niet evident, terwijl die geld verdienen als water.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*