Schiphol stapt compleet over op windenergie

Door: Ad Tissink                    www.cobouw.nl

Schiphol en drie andere luchthavens in Nederland gaan vanaf 1 januari 2018 alleen nog maar duurzame stroom afnemen die in Nederland is opgewekt. Dat is de Schiphol groep overeengekomen met energieleverancier Eneco.

Schiphol-directeur Jos Nijhuis: “Voor het afsluiten van ons nieuwe energiecontract hebben we niet eens nagedacht over iets anders dan in Nederland opgewekte duurzame stroom.  Want één ding staat vast: de luchtvaart moet en kan duurzamer. Onze luchthavens kunnen tegelijkertijd én verduurzamen én economische meerwaarde hebben.”

Het eerste nieuwe windpark dat de stroom voor de Schiphol groep gaat leveren is windpark Vianen, dat vanaf januari in bedrijf komt.  Bij het knooppunt van de A2 en A27 verrijzen momenteel drie windmolens met een vermogen van elk 3 MW.

Daarna volgen er meer parken, totdat in 2020 alle stroom afkomstig is van nieuw gebouwde parken. Tot de nieuwe windparken er staan, komt de stroom van al bestaande duurzame energiebronnen in Nederland. Door de keuze voor nieuwe windparken onttrekt Schiphol geen stroom van het bestaande duurzame energienetwerk, maar groeit het aanbod van duurzame stroom in Nederland.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*