Zo ziet autonoom rijden eruit volgens Ford

Bron: www.groen7.nl

Een kijkje in het interieur. Zoek de verschillen met de eerste de beste wagen.

Juist! Stuur en pedalen. Wat heb je daar nog aan als de auto al het werk voor je doet. Het zijn ineens hinderlijk aanwezige elementen, tijdens de vele en oneindige snelwegkilometers. Of eigenlijk overal en altijd. Ford voorziet een autonome toekomst, waarin het stuurwiel en de pedalen opties op aanvraag zijn. Als deze opties aanwezig zijn, dan zijn ze weg te klappen als ze niet worden gebruikt. Een airbag is zowel aanwezig in het wegklapbare stuur als in het dashboard op de bestuurdersplaats.

Voor ontwikkelingsdoeleinden zullen het stuur en de pedalen wel altijd in pre-productie Fords te vinden zijn. Zowel drive by wire als fysieke verbindingen voor de besturing van de auto zijn een mogelijkheid. Het beeld hebben we te danken aan een patentaanvraag van Ford. Dat is ingediend op 5 februari 2016 en wereldkundig gemaakt door het United Sates Patent en Trademark Office op 10 augustus 2017.

Hoewel elementen die vooralsnog als cruciaal doorgaan ontbreken, ziet het interieur er opvallend alledaags uit. Dat zien we ook wel eens anders als het om autonoom rijden gaat.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*