Wat als de Volkswagen Scirocco elektrisch wordt?

Door: Alain De Jong

Waarom zou er na de gezinsvriendelijke I.D., het busje I.D. Buzz en de SUV I.D. Crozz, geen plaats zijn voor een sportwagen in het toekomstige gamma van elektrische voertuigen bij VW?

Deze bedenking maakten in ieder geval onze collega’s van Auto Express. En waarom zou dit sportieve model in het elektrische aanbod niet meteen Scirocco genoemd worden, aangezien die naam anders gedoemd tot verdwijnen lijkt.

Hierover verklaarde de verantwoordelijke voor research en development van het merk, Dr Frank Welsch, aan de site Auto Express: «Ik vind dat we benaming Scirocco enkel voor een sportieve tweedeurscoupé kunnen gebruiken. We zijn bezig met het bedenken van een interessant concept gebaseerd op ons elektrisch platform. Dat kan inderdaad een wagen vol emotie en fun worden.»

Zo zou er een VW Scirocco EV kunnen komen met twee vermogensniveau, met een autonomie die varieert tussen 320 en 600 km.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*