Aaibaar: elektrisch busje voor Engelse postdienst

Door: Lars Krijgsman      www.autoweek.nl

Het Engelse postbedrijf Royal Mail voegt negen elektrische bestelbusjes van het eveneens Engelse bedrijf Arrival aan zijn vloot toe.

De negen volledig elektrische bestellers die Royal Mail heeft besteld bij landgenoot Arrival, verschijnen in diverse formaten op de weg. De stuk voor stuk relatief vierkante busjes worden aan de vloot toegevoegd als experiment. Royal Mail wil namelijk niets liever dan zijn volledige vloot bestelauto’s ‘groener’ maken.


Royal Mail zet de negen busjes, met een laadvermogen dat varieert van 3,8 tot 8,2 ton, in om post tussen zijn distributiecentra te vervoeren. De elektrische werkpaarden, met een actieradius van zo’n 160 kilometer, zijn aanvankelijk alleen in en rond Londen op de weg te zien.
Arrival heeft een fabriek in Banbury waar het naar eigen zeggen meer dan 50.000 elektrische busjes per jaar kan bouwen. Na een aantal maanden wordt bekeken of de busjes naar tevredenheid functioneren. Een grotere order bij Arrival is daarna niet uitgesloten.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*