Apple Bus: Apple gaat zelfrijdende technologie gebruiken voor transport werknemers

Door: Ilona Braam              www.want.nl

Lange tijd deden hardnekkige geruchten de ronde dat Apple bezig was met het ontwikkelen van een zelfrijdende auto. Eerder dit jaar in juni ontkende Tim Cook deze geruchten, maar gaf wel aan dat Apple bezig is met het ontwikkelen van de technologie achter autonome auto’s. Nieuwe berichten lijken meer licht te werpen op wat Apple nu precies van plan is met deze zelfrijdende technologie.

Zelfrijdende technologie wordt gebruikt voor transport shuttle

Volgens een bericht uit de New York Times zou een groot deel van het onderzoek met betrekking tot zelfrijdende auto’s gefocust zijn op een autonome transport shuttle. Deze zou Apple niet gaan verkopen aan bedrijven, maar zelf inzetten om de eigen werknemers te verplaatsen tussen de verschillende Apple campussen.

Shuttle gebaseerd op bestaande commerciële auto

De shuttle zou onder de naam PAIL gaan, wat staat voor Palo Alto to Infinite loop. Blijkbaar zal de PAIL werknemers van het Apple kantoor in Palo Alto California vervoeren naar de Infinite Loop straat in Cupertino, waar het hoofdkantoor van Apple is gevestigd. Volgens de New York Times zal de shuttle gebaseerd zijn op een bestaande commerciële auto, welke is uitgerust met de Apple technologie.

Eerdere berichten over Apple en transport

Het is interessant dat Apple nu zou komen met een transport shuttle, aangezien de website Business Insider een tijdje geleden al hintte dat het zogenaamde project Titan ook te maken zou hebben met transport methodes. Dit zou een logische stap zijn voor Apple, gezien het feit dat de transport industrie een stuk groter is dan de IT sector. Het feit dat Apple ook heeft geïnvesteerd in bedrijven die te maken hebben met transport, maakte het bericht van Business Insider meer aannemelijk.

Volgt er meer na de shuttle?

Het blijkt nu dat Apple inderdaad bezig is met transport, maar dan toch op een kleinere schaal dan waar de meeste mensen aan dachten.  Het zou echter raar zijn als het stopt bij een shuttle voor het eigen personeel. Apple zou al dat werk en onderzoek niet hebben gedaan, als het niet groots ingezet zou worden.

Ook Google lijkt dezelfde weg ingeslagen te zijn als Apple met betrekking tot zelfrijdende auto’s. Het bedrijf ontwikkelde de autonome Firefly, maar dit bleek alleen om de technologie erin te testen. Uiteindelijk bleek de bedoeling om de zelfrijdende technologie te gebruiken voor andere al bestaande auto’s. Overigens stopt daar de vergelijking. Er zijn nog geen berichten opgedoken van een zelfrijdende Google shuttle.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*