Bijna 40 bedrijven testen autonoom rijden in Californië

Door: www.automobielmanagement.nl

Met een nieuwe vergunning voor Samsung is het aantal bedrijven dat autonoom rijdende auto’s test op de wegen van Californië opgelopen tot 39.

Californië is natuurlijk niet de énige omgeving waar proeven met autonoom rijdende auto’s zijn toegestaan maar het is inmiddels wel veruit de grootste proeftuin ter wereld voor die nieuwe technologie.


Volgens een onderzoek van McKinsey kan rond 2030 zo’n 15 procent van alle auto’s autonoom rondrijden. Dat perspectief trekt veel bedrijven aan om er zich aan te wagen. Van de autofabrikanten zelf mogen General Motors, Ford, Tesla, Mercedes-Benz, Volkswagen en Nissan alle zelfrijdende-auto’s in Californië uitproberen. Daarnaast heeft ook de Chinese nieuwkomer Faraday Future er een vergunning gekregen. Nauw daarop aansluitend zijn de pilots van grote toeleveranciers aan de auto-industrie zoals Bosch, Delphi of Valeo. En dan zijn er vanzelfsprekend ook de tech-giganten als Apple, Waymo/Google, het Chinese Baidu en nu ook Samsung die zich in de Amerikaanse staat op autonoom rijden hebben geworpen.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*