Royal HaskoningDHV gaat elektrisch rijden

Bron: www.lc.nl

Royal HaskoningDHV gaat als eerste grote adviesbureau in Nederland over op volledig elektrisch rijden. Het advies- en ingenieursbureau laat weten zijn leasevloot, die momenteel zo’n vijfhonderd voertuigen telt, de komende jaren volledig te vervangen.
Uiterlijk in 2021 moeten alle medewerkers met een leasebak kunnen beschikken over een elektrische auto. Dat moet dan 13 procent schelen in de CO2-uitstoot van het bedrijf. Dat is vergelijkbaar met de uitstoot van driehonderd gezinnen.

Met de overstap wil Royal HaskoningDHV vooruitlopen op eventuele wetgeving die rijden op fossiele brandstoffen op termijn verbiedt. In Groot-Brittannië en Frankrijk is al besloten tot een verkoopverbod van zulke auto’s per 2040. Noorwegen wil auto’s met een verbrandingsmotor al vanaf 2025 in de ban doen.
Een proef bij een deel van het personeel verliep volgens topman Erik Oostwegel goed. ,,Er komen steeds meer faciliteiten voor het laden van auto’s. Bovendien wordt de actieradius van elektrische auto’s groter. Daarmee wordt 100 procent elektrisch rijden steeds gemakkelijker.”

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*