Byton komt met EV met smartphoneachtige kwaliteit

Bron: www.groen7.nl

Het merk maakt deel uit van het Chinese Future Mobility Corporation.

Het bedrijf is hard op zoek naar durfinvesteerders, om de ontwikkeling en productie van auto’s te financieren. In een recente investeringsronde werd er 166 miljoen euro (200 miljoen dollar) binnengehaald, onder andere van de Suning en Fullshare Holdings. Tegen 2022 wil het merk drie auto’s aanbieden, een crossover, een sedan en een zevenpersoons mpv.

De Byton waarvan de eerste beelden nu zijn vrijgegeven, is de crossover die aan het einde van 2019 in China op de markt moet komen. De productieversie zal worden getoond op de Consumer Electronics Show in Las Vegas (VS), aankomende januari.

De keuze voor de electronicabeurs is meer dan terecht. Want volgens de FMC-topman Daniel Kirchert wordt de auto een rijdende smartphone: “Make everything which is possible on your smart phone also possible in the car”. Of dat wordt gecombineerd met hoogautonome functies – wel zo veilig als het gaat om de combinatie van auto en smartphone – wordt niet gemeld.

Het is afwachten op het definieve ontwerp, vooral van het exterieur. Het dashboard lijkt op zijn beurt losjes te zijn geïnstpireerd op dat van de Citroën C4 Picasso.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*