Compacte Toyota Aygo blijft populair

Door:  Willem de Volder                  www.steenwijkercourant.nl

Toyota heeft aan de Aygo meer luxe toegevoegd waardoor het model weer helemaal up-to-date is. Maar dat is niet de enige reden waarom de compacte telg tekent voor klinkende afzetcijfers.

Ook FlexDriving, flexibel private lease, draagt serieus bij aan het succes.

In de eerste helft van dit jaar werden er 4.512 Aygo’s op kenteken gezet. Op vier na zijn dat er duizend meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Ook de maand juli was goed met 509 (vorig jaar 534) consumenten die hun keuze lieten vallen op de Aygo. FlexDrive neemt daarvan een belangrijk aantal voor zijn rekening. In dat kader kijkt Toyota ook met een goed gevoel terug op geslaagde acties met grote winkelketens. Maar centraal staat uiteraard de auto en al zijn voordelen. Letterlijk want dat kan oplopen tot zo’n vijftienhonderd euro. Wederom actie dus met een model dat nog completer is uitgevoerd, denk aan een canvas dak en een hypermodern audiosysteem. Het wordt gepresenteerd in de (ver)nieuw(d)e uitvoeringen x-fun, x-joy, x-pose en x-cite Bi-Tone. Voor de audioliefhebbers is er het x-beat audiosysteem. Het bestaat uit vier premium speakers en een 160 watt subwoofer onder de passagiersstoel.

Aygo x-fun

De  Aygo x-fun vervangt de huidige x-now. De extra uitrusting omvat onder meer Bluetooth-connectiviteit voor telefoonkoppeling en audiostreaming via bijvoorbeeld Spotify. De bedieningstoetsen voor de radio met AUX en USB-aansluiting, en telefoon bevinden zich op het stuurwiel. Verder zijn voortaan vier in plaats van twee speakers standaard. De x-fun is er als drie- en vijfdeurs.

Twee kleuren: x-cite

De x-cite-uitvoering is voortaan voorzien van Bi-Tone, twee tinten. Hierbij is het volledige dak uitgevoerd in zwart, evenals de A-stijlen van de carrosserie. De onderscheidende rood/zwarte kleurstelling komt terug in het interieur en ook de stoelbekleding is in die kleuren uitgevoerd. x-cite Bi-Tone is rijk uitgerust en altijd voorzien van vijf deuren.

Luxe x-joy

De x-joy biedt extra luxe in de vorm van climate control, een lichtsensor, navigatiesysteem ‘x-nav’, digitale radio, stoelen met deels lederlook en stijlvol zwarte interieuraccenten op het dashboard. Aan de buitenzijde is de x-joy te herkennen aan de 15 inch lichtmetalen wielen met dubbel vijfspaaksdesign en privacy glass achter. De carrosseriekleur komt terug in het dashboard en de vloermatten.

Rood canvas dak op x-pose

De x-pose is gebaseerd op de AYGO x-wave met onder meer een groot elektrisch bedienbaar zwart canvas dak voor het cabriogevoel. Ook climate control, een lichtsensor, navigatiesysteem ‘x-nav’, digitale radio en stoelen met deels lederlook maken deel uit van de standaarduitrusting van deze uitvoering. Het canvas dak van de x-pose is leverbaar in bordeauxrood.

Aygo Fashion Editions

Maatwerk leveren betekent veel edities in het leven roepen, moet Toyota hebben gedacht. Het levert de Aygo ook als Fashion Editions. Die zijn uitgerust met een parkeerhulpcamera achter, Bluetooth-connectiviteit voor telefoonkoppeling en audiostreaming, stijlvolle lichtmetalen 15 inch wielen en een elektrisch bedienbaar canvas dak. Keuze omvat de Fashion Edition Sassy, Edgy en Chique. Ze zijn tot stand gekomen met de inbreng van de fashion influencers Anna Rike, Manon Tilstra en Larissa Bruin. Larissa Bruin is psychologe en styliste en woont in Amsterdam. Ze begon ruim vijf jaar geleden haar blog From Hats To Heels en schrijft over mode, reizen en beauty. Samen met Toyota ontwierp ze de Aygo Fashion Edition Sassy in de kleur Cool White, Manon Tilstra is al van jongs af aan gefascineerd door make-up, mode en reizen. Ze blogt en vlogt hier sinds 2012 over op YouTube, Instagram en haar eigen blog, manontilstra.nl. De Aygo Fashion Edition Edgy is haar creatie. Anna Rike woont in Zwolle en is al acht jaar fashion blogger. Ze heeft een passie voor outfits en style. Dat is terug te zien in de Aygo Fashion Edition Chique, die door haar is ontworpen.

Toyota levert de Aygo vanaf 11.395 euro of bij 199 euro per maand met Toyota Private Lease. En met Private Flex Lease is de Aygo al na een jaar opzegbaar, kosteloos.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*