Ook Mercedes zet vol in op elektrisch

Opnieuw zet een grote autoproducent grote stappen op het gebied van elektrisch rijden. Mercedes-Benz heeft per 2022 voor elk model een elektrische variant beschikbaar. Dat maakte het bedrijf bekend op een investeerdersdag.

De Duitse autofabrikant wil dan minimaal vijftig verschillende modellen op de markt hebben. Dat kunnen zowel volledig elektrische als hybride auto’s zijn. De kleine stadsauto Smart wordt volledig elektrisch.

Het bedrijf verdient minder op elektrische auto’s dan op diesel- en benzine-auto’s. Daarom wil de automaker uit Stuttgart de komende jaren 4 miljard euro aan kosten besparen.

Eerder dit jaar maakte Volvo al bekend dat per 2019 alle nieuwe Volvo-auto’s helemaal of gedeeltelijk elektrisch zullen worden aangedreven. Jaguar Land Rover wil vanaf 2020 alleen nog elektrische en hybride auto’s verkopen.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*