Mercedes S560e: ook een limo kan zuinig zijn

Bron: www.managersonline.nl

Op zoek naar een dikke limo, maar klaar met het bijbehorende hoge brandstofverbruik? Breng eens een bezoekje aan de Mercedes-dealer, waar binnenkort de S560e voor je klaar staat.

Het principe van de S560e is heel simpel: hang een V6 met 367 pk onder de motorkap voor de langere ritten en voeg een 122 pk sterke elektromotor toe om ook volledig elektrisch te kunnen rijden. In het geval van deze S-Klasse kun je 50 kilometer volledig elektrisch rijden, meer dan voldoende voor ritjes binnen de randstad.

Lekker zuinig
Het grote voordeel: de combinatie van de V6 en de elektromotor is lekker zuinig. De S560e haalt een gemiddeld verbruik van 2,1 liter op 100 kilometer en stoot per kilometer 49 gram CO2 uit. Dat neemt niet weg dat deze Mercedes behoorlijk rap blijkt: van 0-100 km/h gaat in vijf seconden en de topsnelheid is 250 km/h.

Slimme features
Mercedes heeft dan ook allerlei slimme functies geïntegreerd om die prestaties en het verbruik te kunnen waarborgen. Neem Eco Assist, waarbij de auto zelf de beste aandrijving selecteert op basis van je route. Waar mogelijk worden de motor en de bak zelfs losgekoppeld, zodat de V6 het verplicht even rustiger aan moet doen.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*