Amerika stimuleert autonoom rijden

Door: autovandaag.nl

Het testen en op de markt brengen van autonoom rijdende auto’s wordt door de federale regering in de Verenigde Staten niet meer tegen gehouden. Hiervoor zijn nieuwe richtlijnen opgesteld.
Rijden met prototypes en testvoertuigen zit in de Verenigde Staten gekoppeld aan zoveel regeltjes, dat het bijna onmogelijk is. Jaren geleden reed AutoVandaag in San Diego met een GM-product met brandstofcel. Dat was alleen mogelijk onder permanente begeleiding van een politiemotor.
Aanbevelingen
Nu wil Amerika dit soort regels loslaten. Het Department of Transportation en de National Highway Traffic Safety Administration hebben hiervoor een document opgesteld dat voortvloeit uit eerdere aanbevelingen van de vorige regering.


Geen toestemming
Belangrijk is dat Trump en zijn mannen de ontwikkeling de vrije hand wil bieden en daarom worden diverse staten verzocht proeven met autonoom rijdende auto’s toe te laten en zelfs te stimuleren. Fabrikanten hebben geen toestemming meer nodig van de federale overheden om met hun testen te starten.
Verkeersveiligheid
In de Verenigde Staten ziet men in autonome auto’s een belangrijke verbetering van de verkeersveiligheid en die ontwikkeling wil men niet in de weg staan. Overigens stelt het genoemde document slechts richtlijnen en geen regels.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*