Gerucht: Alphabet investeert miljard dollar in Lyft

Bron: tweakers.net
Alphabet onderhandelt naar verluidt met Lyft over een mogelijke investering. Het moederbedrijf van Google zou bereid zijn een bedrag van 1 miljard dollar, omgerekend 839 miljoen euro, in het taxibedrijf met online platform te steken.
Details over de onderhandelingen geeft Bloomberg niet en de site wijst op de mogelijkheid dat de partijen geen overeenkomst bereiken. Als er een investering van 1 miljard dollar volgt, dan kan dit bedrag van Google of van Alphabets investeringstak CapitalG komen, claimen de bronnen van Bloomberg.


Alphabet en Lyft zijn geen vreemden van elkaar. Alphabet-dochter Waymo werkt al met Lyft samen aan de ontwikkeling van autonoom rijden. Andere partners zijn Jaguar Land Rover, General Motors en softwarebedrijf nuTonomy. Lyft streeft naar de komst van een ‘hybride netwerk’, om zowel menselijke chauffeurs als autonome voertuigen in te zetten voor het vervoer van passagiers.
Tegelijkertijd ligt Waymo in de clinch met Uber, de andere grote taxidienst met online platform. Waymo claimt dat Uber via een oud-medewerker technologie voor autonoom rijdende voertuigen heeft gestolen. Uber ontkent dit.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*