Samsung start fonds voor autonome besturingssystemen

Door: Maarten Bokslag automotive-management.nl
Het elektronicabedrijf investeert 300 miljoen dollar in onderzoek naar autonoom rijdende auto’s.
Dat meldt Samsung. Het Samsung automotive innovation fund wordt gebruikt om te investeren in meerdere startups en technologiebedrijven. Het gaat dan om het ontwikkelen van systemen ten behoeve van autonoom rijdende voertuigen, ofwel adas-systemen: advanced driver assistance systems.


Als eerste investeert Samsung met het fonds in TTTech, een bedrijf dat onder meer werkt aan software integratie voor adas-systemen. Eerder investeerde Samsung onder meer in Almotive en Renovo, die aan vergelijkbare systemen werken. Ook het vorig jaar door Samsung overgenomen auto-onderdelenbedrijf Harman opent een nieuwe divisie voor autonome systemen.
Veel bedrijven werken aan dit soort systemen. Omdat niet alle research in eigen huis verricht kan worden, startte ook Toyota recent een investeringsfonds.
Samsung heeft geen concrete plannen om zelf auto’s te maken. Het bedrijf kreeg eerder deze maand wel toestemming om zelfrijdende voertuigen te testen op de Amerikaanse weg. Sinds mei mag dat al in Korea, in samenwerking met Hyundai. 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*