Renault Symbioz: geconnecteerd met huizen

Door: Alain De Jong gocar.be
Renault gaf een glimp van zijn visie op de mobiliteit in 2030. Het concept Symbioz interageert zelfs met huizen!
Op het Salon van Frankfurt stelt Renault een compleet nieuw autonoom concept met zeer originele functionaliteiten voor.
Enerzijds kan de Renault Symbioz deel uitmaken van het huis als extra en moduleerbaar vertrek, in de vorm van een nuttige, mobiele en geconnecteerde ruimte. In dit kader kunnen het huis en het voertuig hun energie delen. Het zal mogelijk zijn het systeem te programmeren om de in de batterijen van het voertuig gestockeerde energie te gebruiken voor de verlichting, de schermen en andere toepassingen in huis gedurende de piekmomenten in het verbruik.


Anderzijds laat de concept car zijn passagiers toe te genieten van volledig groen en zelfrijdend vervoer. Zijn twee 100% elektrische motoren bevinden zich op de achteras en laten zo toe een riante interieurruimte te voorzien.
Renault kondigt een totaalvermogen van 500 kW en een sprint van 0 tot 100 km/u in minder dan 6 seconden aan.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*