Sweet! Eerste Bentley EV lijkt op EXP12 Speed 6e

Bron: www.autoblog.nl
En dan gaan we juichen!
Wolgang Durheimer, topman van Bentley, twijfelde nog een beetje. Dat Bentley met een EV op de markt moest komen, daar was hij wel over uit. Maar moest het een kleine(re) SUV worden onder de Bentayga, of toch een sportmodel? Daar fabrikanten tegenwoordig het grote geld binnenslepen met SUV’s vreesden wij dat het dat wel weer zou worden. Maar na het zien van de EXP12 Speed 6e hielden we vast aan de hoop dat het misschien toch een sportieveling werd.
De kogel is nu door de kerk en er is goed nieuws! De kleinere SUV is volgens Autocar afgeschoten en Bentley’s eerste EV wordt zodoende een auto die baseert op het botermalse EXP 12 Speed 6e concept. Mooi, want we zijn zoals gezegd fan van deze auto en diens voorganger de EXP 10 Speed 6. Ondanks dat de frontoverhang een stuk kleiner is geworden, vind ik de nieuwe Continental GT zelf dan ook een tikje teleurstellend. Niet omdat het een lelijke auto is, maar wel omdat het niet de EXP 10 Speed 6 is. Ja, de nieuwe Conti GT heeft weliswaar wat styling cues van de EXP 10 Speed 6, maar lijkt qua vorm vooral vanaf het middenrif nog steeds veel op de aloude Conti GT. De kans dat we de échte EXP 10 Speed 6 nog eens terug zouden zien als productiemodel, leek zodoende verkeken.


Mocht de Britse kwaliteitspublicatie gelijk hebben kan dat nu echter alsnog gebeuren, al dan niet in open vorm. Durheimer zegt hierover:
What I can say is that a small SUV is no longer on the scheme. We’re favouring a car with a full electric powertrain. We intend to be the leader in electrification in the luxury segment. We see that it fits into the Bentley scheme – low rev torque with seamless acceleration.
De eerste EV van het merk staat (ruwweg) op de planning voor 2019. Toch zit er nog een adder onder het gras die eventueel roet in het eten kan gooien: het nieuwe model gaat de basis delen met de Porsche Mission-E. Dat is een auto die een wat forser formaat heeft dan de svelte EXP 12 Speed 6e.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*