Tesla gaat met AMD werken aan chips voor autonoom rijden

Door: Dave Morin           www.dutchcowboys.nl

Tesla is flink aan het investeren in zogenaamde AI-chips om hun auto’s meer autonome mogelijkheden te geven. Het bedrijf wil graag zo veel mogelijk technologie zelf in huis hebben, zodat ze niet te veel afhankelijk zijn van chipmakers als bijvoorbeeld Nvidia. Voor het maken van de chip werkt Tesla volgens geruchten echter wel samen met de concurrent daarvan: AMD.

Dat heeft vermoedelijk alles te maken met Jim Keller, die het chip-project bij Tesla leidt. Die is ingestapt nadat ex-Apple-medewerker Chris Lattner in juni opstapte. Keller werkte ook ooit bij Apple, maar heeft ook veel ervaring opgedaan bij AMD en heeft een aantal ex-AMD’ers bij Tesla binnen weten te halen voor het inmiddels meer dan 50 man sterke team.

De eerste proefchips zijn nu binnen volgens bronnen en dat is de eerste stap om de chips die in de huidige Tesla’s zitten (van Nvidia) te kunnen gaan vervangen. Eerder gebruikte Tesla nog chips van het onlangs door Intel gekochte Mobileye, maar ook die relatie is vertroebeld geraakt. Tesla heeft meer aan een custom chip, gemaakt voor wat een zelfrijdende auto nodig heeft, dan de algemene chips die nu gebruikt worden. Dat is efficiënter in het energiegebruik en maakt de auto ook sneller in het verwerken van verkeersdata.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*