Suzuki e-Survivor: de toekomst van de Jimny?

Bron: Bob Kroese         www.autokopen.nl

Suzuki onthult volgende maand op de autoshow van Tokyo de e-Survivor concept car. Deze elektrisch aangedreven terreinwagen laat zien welke kant het merk op wil met de Jimny.

De Jimny is een van de langst meelopende auto’s in de Nederlandse prijslijsten, maar zelfs deze kleine terreinwagen zal ooit een keer vernieuwd moeten worden. Met de e-Survivor concept car lost Suzuki een schot voor de boeg.

Deze SUV heeft volgens Suzuki trekjes van de Vitara en Jimny, maar dan in een nieuw jasje gegoten. De e-Survivor is ‘een SUV van de volgende generatie’. Ondanks dat is de auto gebouwd op een ‘ouderwets stevig’ ladderchassis, dat geschikt is voor het betere off-road-werk. Net als de andere recente modellen van Suzuki is de e-Survivor licht geconstrueerd. De aandrijving van het guitige studiemodel is volledig elektrisch en vindt plaats op vier wielen.

Suzuki toont de e-Survivor voor het eerst op de autoshow van Tokyo, de nieuwe generatie Jimny verwachten we in de in de loop van volgend voor het eerst te zien.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*