Yes! De Jaguar F-Type krijgt een opvolger

Bron: www.autoblog.nl

In een tijdperk waarin vooral SUV’s en crossovers bij autofabrikanten hoog op de agenda staan, gaat Jaguar stug door met het bouwen van lekkere sportwagens. Er is wel een maar…

Ontwerper Ian Callum heeft bevestigd dat Jaguar bezig is met een opvolger van de fraaie F-Type: een sportwagen van de oude stempel. De heftigste variant heeft immers een vette V8 onder de kap, goed voor 575 pk en een soundtrack waar je bang van wordt. Toch gaan er dingetjes veranderen.

Eerder gaf Jaguar Land Rover al aan dat het concern vanaf 2020 van elk model geëlektrificeerde varianten gaat bouwen en dat heeft dus ook gevolgen voor die opvolger van de F-Type. Het is alleen nog niet bekend of de nieuwe sportwagen volledig elektrisch, plug-in hybride of gewoon hybride wordt.

Indien de nieuweling daadwerkelijk volledig elektrisch wordt, kun je je afvragen hoeveel bestaansrecht zo’n auto heeft. Juist het ondefinieerbare stukje “emotie” maakt dat je een sportwagen wilt hebben. Een beetje rappe SUV of powersedan is op de openbare weg vaak (bijna) net zo snel en natuurlijk een stuk praktischer in het gebruik. Desalniettemin vinden we het mooi dat Jaguar het sportwagensegment in deze milieubewuste tijden trouw blijft.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*