VW e-Golf zou verdwijnen

Door: Gert Verhoeven       gocar.be

Bij de lancering van de nieuwe generatie Golf in 2020 zal er niet langer een elektrische versie komen. Het zat er aan te komen dat de elektrische Golf zou verdwijnen nu er een compact elektrisch aangedreven I.D. model op stapel staat.

Ook volgens Jürgen Stackmann bij monde van GuideAutoWeb zijn de dagen van de e-Golf geteld. De elektrische Golf zal de lancering van de Volkswagen I.D. in 2020 niet overleven. In tegenstelling tot de e-Golf zal deze I.D. over een specifiek platform beschikken.

Het nieuwe elektrische model zal over heel veel binnenruimte beschikken in verhouding tot de compacte buitenafmetingen en zal ook een groter rijbereik bieden. Op dit ogenblik haalt de e-Golf een maximale autonomie van 300 km. Rivalen zoals de Nissan Leaf of de Opel Ampera-e doen er alles aan om dit rijbereik op te trekken.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*