Europees waterstof distributienet op komst

Bron: Gert Verhoeven       gocar.be

Audi, BMW, Daimler, Honda, Hyundai, Toyota en Symbio zijn leveranciers van brandstofcellen en ze gaan samenwerken om een Europees distributienet voor waterstof te ontwikkelen zodat men de verkoop van “fuel cell” auto’s kan aanzwengelen.

Vandaag zijn er drie modellen op waterstof op de markt: de Hyundai (ix35), de Toyota (Mirai) en de Honda (Clarity). Mercedes heeft op het autosalon van Frankfurt zopas de GLC F-Cell voorgesteld en ook Audi en BMW hebben heel wat expertise met de ontwikkeling van deze technologie. Maar om deze brandstof ook een (economische) kans te geven is de ontwikkeling van een dicht distributienet noodzakelijk. Vandaag is dat zo goed als onbestaand.

Alle partners waren gisteren aanwezig op een conferentie in Brussel om de ontwikkeling van een distributienet in 12 Europese landen te ondersteunen. Het gaat om Duitsland, Oostenrijk, België, Denemarken, Frankrijk, Luxemburg, IJsland, Italië, Noorwegen, Nederland, Groot-Brittannië en Zweden.

Er werden nog geen concrete plannen op tafel gelegd, de partners hebben vooral benadrukt welke belangrijke rol H2 kan spelen in de energieomslag van het wegtransport.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*