Allego komt met laadplein naar Mechelen

Bron: www.groen7.nl

Misschien helpt dat om het aantal elektrische auto’s in Belgie wat te laten stijgen.

Het aantal laadpunten is beperkt en Belgie heeft nog altijd een stevige voorkeur voor diesel als brandstof, hoewel dat minder aan het worden is en het aantal registraties van elektrische auto’s groeit. Toch kan er nog veel worden verbeterd aan de laadinfrastructuur bij de zuiderburen.

Allego levert daaraan alvast een bescheiden bijdrage in Mechelen. Het bedrijf realiseert ook daar zijn laadpleinen. Er komen twee ChargingPlaza’s, bij kantoren van Intervest. Die bieden in totaal plaats voor 34 auto’s. Ook zijn er nog zes losse laadpunten geplaatst. De beschikbare energie wordt slim verdeeld over de auto’s. Zodat alles nu alvast in gereedheid wordt gebracht voor een elektrische toekomst.

De eerste 22 laadpunten zijn geplaatst in een ondergrondse parkeergarage van een kantoorpand. Dit zijn parkeerplaatsen die worden verhuurd, de plaatsen met een laadvoorziening vinden gretig aftrek. Het tweede laadplein bestaat uit twaalf laadpunten.

Het aantal e-rijders neemt toe en daarmee ook de behoefte van bedrijven om laadfaciliteiten aan klanten en werknemers te kunnen aanbieden, zegt Jean-Paul Sols, CEO bij Intervest. vinden het belangrijk om bij het verhuren van onze panden ook de benodigde faciliteiten aan te bieden die slim gebruik maken van de bestaande energievoorziening. Bovendien kunnen we hiermee de verdere groei van elektrisch rijden stimuleren. Wij zijn verheugd met de nu al enorme belangstelling op deze locatie. Vrijwel alle parkeerplaatsen in de ondergrondse parkeergarage met laadpunt zijn al voor de oplevering verhuurd.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*